Göz altı morlukları neden olur?Bitkisel tedavi yöntemleri

morluk

Göz altları, insan cildinin en ince ve en hassas kısımlarından biridir. Etrafında yağ bezi olmadığından daha fazla hassastır ve deri altı, özelliklerini gölgelere ve halkalara kolayca maruz bırakır. Çoğunlukla göz altı torbalarının eşlik ettiği göz altı morluğu, kişinin gerçekte olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilir. Ayrıca, kurtulmak oldukça zor olabilir, bu nedenle işleri daha karmaşık hale getirir.

Herkesi etkileyebilecek olsalar da, göz altı morlukları yaşlılarda ve genetik yatkınlığı olan kişilerde yaygındır.  

İçindekiler

Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Uyku eksikliği 

Uyku eksikliği, cildi mat ve solgun hale getirerek cildinizde koyu doku oluşumuna izin verir. Doğal olarak insan vücudu, iyi uyku halindeyken cildi ve dokuları onarır. İyi uyku eksikliği vücut sistemine olan stresi artıracaktır. Sonuç olarak vücut steroidal bileşikler üretir ve bu da ciltte dolaşımı azaltır. Bu, oksijensiz kan birikmesine neden olur ve göz çevresinde morluklara neden olur.

Genetik 

Genetik faktörler, göz altı morluklarının oluşumunda çok önemli bir rol oynar. Bu kalıtsal özellik, melanin açısından zengin genetik gruplara sahip kişilerde erken çocukluk döneminde görülebilir. Tiroid gibi diğer sağlık sorunlarına sahip insanlarda göz altı morluklarına sahip olabilir.

Demir eksikliği 

Besin değeri yüksek bir şekilde beslenmiyorsanız, göz altı morlukları oluşma ihtimali vardır. Demir gibi minerallerin eksikliği damarları daha belirgin hale getirir. Araştırmalar, Anemiden muzdarip insanların %50’sinin göz altı morlukları olduğunu gösteriyor.

İlaçlar 

Bazı ilaçların sıvı tutulmasını teşvik ettiği bilinmektedir. Sonuç olarak, kan kılcal damarlarının cilt pigmentasyonunu büyütmesi ve değiştirmesi muhtemeldir. Böbrek sorunları ve hormonal değişiklikler gibi tıbbi durumlar da sıvı tutulmasına neden olur.

Alerjiler ve Egzama

İnsan vücudu, alerjik reaksiyonlara yanıt olarak histamin salgılar. Bu da dokuların şişmesine ve dolaşım sorunlarına neden olur. Alerjiler ayrıca gözlerin altındaki cildi ovalama ve kaşımak için dürtüyü artırır. Bu, gözlerin hassas dolaşım sistemine ve dolayısıyla göz altına zarar verir. Egzama gibi durumların da göz dokularının koyulaşmasına neden olması muhtemeldir.

Sigara içmek

Tütün, filtre edilmesi zor kimyasal toksinler içerir. Göz kapakları gibi vücut organlarına kan akışını sınırlayarak göz çevresinde aşırı soluk bir görünüme neden olurlar.

Alkol

Alkol alımı karaciğerdeki iş yükünü arttırır ve kan oksijenlenmesini azaltır. Bu, kan damarlarının genişlemesine ve dolayısıyla göz altı derisinde kabarık ve mavimsi bir görünüme neden olur. Alkol ayrıca normal uyku düzenini de etkiler.

Güneşe aşırı maruz kalma

Çok fazla güneş ışınları vücudunuzun özellikle göz çevresinde fazla melanin üretmesine neden olur.

Yaşlanma

Yaşlandıkça cilt incelir ve cildin esnekliği için gerekli olan yağ ve kolajeni kaybeder. Bu, cildinizin altındaki kan damarlarını daha belirgin hale getirir.

Göz Altı Morluklarını Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Yeterli uyku alın,

  • Alkol tüketimini ve sigara içmeyi azaltın veya ortadan kaldırın.

  • Antioksidan açısından zengin yiyecekler içeren dengeli bir diyet yapın.

  • Gözlerinize soğuk çay poşetleri koyabilirsiniz.

  • Buz küpleri kullanarak soğuk bir kompres uygulayın.

  • Yeterli vitamin alın.

  • Doğal cilt aydınlatıcı bileşenler içeren krem kullanın.

Tıbbi Tedaviler  Nelerdir?

Daha etkili ve kalıcı bir çözüm için, bir doktor göz altındaki morlukların görünümünü azaltmak için bazı tıbbi tedaviler önerebilir. Bu öneri şunları içerir:

Cilt açıcı krem

Bu cilt açıcı kremler, hidrokinon, kojik asit, azelaik asit ve daha fazlası gibi aktif bileşenler içerir. Formül, göz altı hiperpigmentasyonunu hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Lazer tedavisi

Daha koyu pigment, hasarlı hücreleri etkinleştirmek için ısı enerjisi kullanılarak hedeflenir. Ayrıca, lazer tedavileri yeni kolajen oluşumunu teşvik etmeye yardımcı olur.

Kimyasal peeling

Jessner kabuğu gibi kimyasal peelingler koyu pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olacaktır.

Blefaroplasti

Plastik veya dermatolojik bir cerrah, alt kapakta bulunan yağı cerrahi olarak çıkarabilir. Bu, göz kapağınızın gölgesini ve dolayısıyla koyu halkaların azalmasını sağlar.

Dolgu maddeleri

Dolgu maddeleri, bu tür Juverderm, göz altındaki hacim kaybına yardımcı olmak için dokuya enjekte edilir ve bu da göz altı halkalarını tetikler.

Herhangi bir tıbbi tedaviye karar vermeden önce, seçenekleri bir dermatologla görüşün.

Bir cevap yazın