Telefon sorunları için LG G4 Sorunları başlığını işliyoruz. LG G4, her ne kadar kuvvetli bir donanıma haiz olsa da, gerek Android işletim sisteminden gerek ise bazı donanımsal özelliklerinden dolayı kullanıcılarına problemler çıkarabiliyor. Ikimiz de sizler için en oldukça sorulan birkaç problemi ve çözümünü derledik. Gelin, Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge sorunları başlıklarına beraber bir göz atalım.
AYRICA: LG G4′ü nasıl Hızlandırırım? 5 Adımda LG G4 Hızlandırma
İçindekiler:
LG G4 Dokunmatik Ekran Problemi ve Çözümleri
LG G4 Bildirim Işığı Problemi ve Çözümleri
LG G4 Performans Problemi ve Çözümleri
LG G4 Şarj – Batarya Problemi ve Çözümleri
LG G4 Isınma Problemi ve Çözümleri
LG G4 Wi-Fi Problemi ve Çözümleri
LG G4 Bluetooth Problemi ve Çözümleri
1-) LG G4 Dokunmatik Ekran Problemi ve Çözümleri
Bilhassa uygulamalar arası geçiş ya da klavye kullanımında oluşan donma sorunlarında anılan dokunmatik ekran problemi, LG G4 kullanıcıları tarafınca en sık karşılaşılan sorunlardan biri. İşte ekranınızın donması ve yaptığınız işlemler karşısında tepkisiz kalıp cevap verememesi ya da tamamen kapanmasını çözmenize destek olacak çözümlerimiz.
AYRICA: LG G4 ile İlgili Bilmeniz Ihtiyaç duyulan 10 İpucu
Ayarlar >> Genel >> Aygıt Hakkında >> Yapım Numarası’na yedi kere tıklayın. “Artık bir geliştiricisiniz.” Mesajını aldığınızda bundan önceki menüye dönün ve “Geliştirici Seçenekleri” içinden ekran animasyonlarının tamamını kapatın.
Aynı anda iki uygulama kullandığınızda ya da bir uygulamadan diğerine geçiş yapacağınız vakit Vazife Yöneticisinden arka planda çalışan tüm uygulamaları sonlandırın. Böylece cihazınız aynı anda birçok işlemi yaparken zorlanmayacak ve bu da cihazınızın donma sorunlarını ortadan kaldıracaktır.
Ana sayfanızı olabildiğince boş tutmaya çalışın. Bilhassa hareketli duvar kağıtları ekranınızın donmasına sebep olabilir.
Ekran parlaklığınızı gerekmediği sürece %100 yapmayın, bu cihazınızın ekran kalitesinin son olarak renk canlılığında çalışmasını sağlar ve cihazınızı yorar.
Yüksek çözünürlük gerektiren rengarenk duvar kağıtları da, bir menü ya da uygulamadan ana ekrana dönüşünüzü zorlaştırır. Cihazınızda bu sorunların yaşanmasını istemiyorsanız bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.
2-) LG G4 Bildirim Işığı Problemi ve Çözümleri
Bazı kullanıcılar için dirimsel bir ehemmiyet taşıyan bildirim ledleri, cihazınızın ekranı kapalıyken bile hangi uygulamadan bildirim geldiğini ya da bataryanızın hangi seviyede bulunduğunu, yanıtsız arama ya da mesajınız olup olmadığını anlamanızı sağlar. Aslen bu açıdan bakıldığında oldukça mühim görünen bu küçük, renkli ışıklar kimi zaman emek harcama mevzusunda tutarsız davranabiliyor. Gelin bu problemi nasıl çözebileceğimize bakalım.
Android 5.0 öncesi sürümlerde maalesef bu biçim problemler oldukça sık yaşanmaktaydı. Bundan dolayı cihazınızın led bildirim ışıklarının istediğiniz benzer biçimde yanması için cihazınızı son olarak Android sürümüne yükseltmeniz gerekmektedir. Bunun için Ayarlar >> Aygıt Hakkında >> Yazılım Güncellemesi kısmına tıklayın ve Güncelle seçeneğine basın. Eğer son olarak sürümde değilseniz cihazınızı bir üst sürüme güncelleyin.
Whatsapp benzer biçimde bazı 3.parti uygulamalar da cihazınızın led bildirim ayarlarını denetim edebilme özelliğine haizdir. Bunun için bu biçim uygulamaları da Play Store’dan güncelleyin ya da kaldırın ve probleminin düzelip düzelmediğini deneyin.
Eğer sorununuz hala düzelmediyse cihazınızı yapınak ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
3-) LG G4 Performans Problemi ve Çözümleri
Performans sorunları pek oldukça akıllı cihazda meydana gelen yegane sorunlardan bir diğeridir. Bilhassa çoklu işlev özelliği bulunan cihazlarda muhakkak bu biçim problemler bulunur. Cihazınız her ne kadar yeni olsa da içindeki yüksek boyutlu ve oldukça fazla performans harcanması gerektiren uygulamalar telefonunuzun donmasına, kasmasına ve ısınmasına niçin olabilir ek olarak yaşanmış olan ani performans düşüşleri ve yanıt vermeyen uygulamalar da cabası, işte sizin için derlediğimiz performans sorunları için çözümlerimiz.
Ayarlar >> Genel >> Aygıt Hakkında >> Yapım Numarası’na yedi kere tıklayın. “Artık bir geliştiricisiniz.” Mesajını aldığınızda bundan önceki menüye dönün ve ekran animasyonlarının tamamını kapatın.
“Cihazımın belleği aslına bakarsan yeterince büyük, kullanmıyorum fakat bu uygulama kalsın, bir ihtimal bigün işim düşer.” diyerek cihazınızda yer kaplayan ve senede birkaç kez kullandığınız uygulamaları kaldırın. İşiniz düştüğünde bu tarz şeyleri tekrardan yükleyebilirsiniz. Böylece cihazınızda oldukça büyük bir yer açılacak ve telefonunuz rahatlayacaktır.
Neredeyse her gün kullandığınız Feysbuk, İnternet, Whatsapp benzer biçimde uygulamalar siz onları ne kadar kullanırsanız, cihazınızı o denli doldurmaya devam ederler. Bu fazla uygulama geçmişi kalıntılarını tertipli olarak temizlemeniz gerekir. Bunun için, Ayarlar >> Uygulamalar >> Uygulama Yöneticisi >> Yüklenen bölümünde girerek en sık kullandığınız uygulamaların üstüne tıklayın ve veriyi sil yapın. Bu işlem uygulamalardaki hesabınızı silmez yalnızca çıkış yapar.
4-) LG G4 Şarj – Batarya Problemi ve Çözümleri
Akıllı telefonlar yardımıyla tv, bilgisayar, saat, takvim, müzik çalar ve daha birçok aletin yapabileceği her şeyi tek bir yerden yapabilir olduk. Bu da cihazımızı neredeyse günün her saati aksatmadan kullandığımız anlamına geliyor. Normal olarak bu kullanımlar da cihazınızın bataryasının ömrünü azaltırken, şarjınızın daha kısa sürede tükenmesine yol açıyor. Gelin bu mesele hakkında derlediğimiz çözümlere beraber göz atalım.
Son zamanlarda oldukça sık karşılaştığımız batarya şişmeleri cihazınızın emek harcama şeklini bozarken, ani şarj düşüşleri yaşamanızı, cihazınızın kendi kendini şarj ettiğini görmenizi ya da birden %1’lik şarjınızın %20’ye yükselip, %20’lik şarjınızın %1’e düştüğünü görmenizi sağlar. Üstelik oldukça tehlikeli olan batarya şişmeleri, cihazınızın patlamasına bile niçin olabilir. Eğer batarya ya da şarj problemi yaşıyorsanız yapmanız ihtiyaç duyulan ilk şey, bataryanızın şişip şişmediğini denetlemek olsun. Eğer bataryanız şiştiyse en kısa zamanda yenisi almanızı öneriyoruz.
Batarya sorunlarınız var ve pilinizde hiçbir şişlik yok ise yapmanız ihtiyaç duyulan şeyler oldukça kolay. İlk olarak ekran parlaklığınızı düşürün, ondan sonra, eğer ekranınızda oldukça fazla güç tüketecek oldukça renkli bir duvar kağıdı var ise, daha mütevazı başka bir fotoğraf seçin.
Kullanmadığınız sürece Wi-Fi, Konum ve Mobil Veri servislerini kapatın. Zira siz bilincinde olmasanız da bu servisler her 5 – 10 saniyede bir cihazınızdaki uygulamaları bildirim almış ya da almamış mısınız diyerek günceller. Bu da aşırı pil tüketimine niçin olur.
Kullanmadığınız tüm uygulamaları kaldırın.
Mümkün oldukça cihazınızda aynı anda birden fazla işlem yapmayın.
Bir uygulamadan çıktığınızda muhakkak bunu vazife yöneticisinden sonlandırın.
Bundan sonraki süreçte bataryanızın daha uzun süre dayanmasını ve batarya şişmesinin yaşanmamasını istiyorsanız, cihazınız şarjdayken hiçbir işlem yapmayın ve telefonunuzu daima kendi şarj aleti ile şarj edin.
5-) LG G4 Isınma Problemi ve Çözümleri
Bilhassa büyük işlemcili akıllı cihazların çoğunda gördüğümüz sorunlardan önde gelen ısınma problemi, LG G4 cihazında da ara ara meydana gelmekte, işte bu mevzuya getirdiğimiz çözümler.
Cihazınız şarjdayken işlem yapmayın, zira şarj durumunda aslına bakarsan bataryanız ısınır ve birde işlemcinizi yorarsanız cihazınız aşırı ısınmadan dolayı hasar görebilir.
Kullanmadığınız uygulamaları Vazife Yöneticisi’nden sonlandırın.
Mümkün olmasıyla birlikte çoklu işlev hususi durumunu kullanmayın.
Aynı anda çift işlemler yapmaktan kaçının, bilhassa oyun oynarken başka bir cihazdan müzik dinlemeyi deneyin.
Yalnız kullandığınız süre içinde Wi-Fi ve Konum hizmetlerini çalıştırın.
Devamlı çalışan cihazlarda en düşük ihtimalle bile elektrik akımından dolayı bir ısınma görülür, telefonunuzu minimum ayda bir kez 5 dakikalığına kapatın.
6-) LG G4 Wi-Fi Problemi ve Çözümleri
Bazı kullanıcılar tarafınca bildirilen sorunlara gore birkaç LG G4 aleti Wi-Fi’a bağlanırken ya da bağlandığı cihazdan veri akışı sağlarken problemler yaşıyormuş. İşte çözümlerimiz.
Ilkin modeminizi peşinden da cihazınızı tekrardan başlatın.
Güç tasarrufu modunun kapalı olduğundan güvenilir olun. Zira hem cihazınızın güç tasarrufu modu hem de piliniz için kullandığınız bazı uygulamalar web bağlantınızın yavaşlamasına hatta kopmasına sebep olabilir.
Cihazınızın Wi-Fi ayarlarına gidin ve bağlandığınız modemi “Unut” diyerek tekrardan gizyazı girerek bağlanın.
Ayarlar >> Uygulamalar >> Uygulama yöneticisi >> Hepsi kısmına girerek Wi-Fi uygulamasını bulun. Üstüne tıklayın ve “Veriyi Sil” butonuna peşinden da “Önbelleği Temizle” seçeneğine tıklayın.
Eğer sorununuz hala düzelmediyse cihazınızı yapınak ayarlarına geri döndürebilirsiniz.
7-) LG G4 Bluetooth Problemi ve Çözümleri
Yüksek boyutlu her türlü dosyayı göndermede hala en oldukça kullanılan uygulamalardan önde gelen bluetooth artık eskisi kadar kullanılmasa da gene de hayatımızın en mühim parçalarını geçirme etme mevzusunda bir numara sadece bazı kullanıcılar LG G4 cihazında bluetooth ile ilgili bazı problemler yaşadıklarını belirtmişler. İşte çözümlerimiz.
Cihazınızı kapatın ve 5 dakika bekledikten sonrasında açın ve bağlanmayı deneyin.
Güç tasarrufunu kapatın ya da güç tasarrufu meydana getiren uygulamalarınızı sonlandırın.
Telefonunuzun son olarak Android sürümü taşıdığından güvenilir olun. Güvenli değilseniz cihazınızı güncelleyin.
Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi >> Bluetooth Paylaşımı’na tıklayın. “Durdurmaya Zorla” seçeneğine dokunun ve peşinden “Veriyi Sil” deyin. Cihazınızı tekrardan başlatın.
Eğer sorununuz düzelmezse cihazınızı yapınak ayarlarına döndürebilirsiniz.
LG G4 sorunları hakkında bu tarz şeyleri söyleyebiliriz. Umarız cihazınızda büyük bir mesele yaşamazsınız sadece olur da önerilerimizle çözemediğiniz ya da yazımızda yer almayan bir sorunla karşılaşırsanız bizlere ne olursa olsun yorum bırakın, ikimiz de sorunlarınızı çözmeye çalışalım. Eğer tüm bu işlemlere karşın sorununuz gene de düzelmediyse, cihazınızı en yakın teknoloji servisinde güvence kapsamında onartabilir ya da yapınak ayarlarına sıfırlayabilirsiniz.
İlginizi çekebilecek yazılar
Samsung Galaxy S4 ile İlgili En Yaygın 9 Sorun ve Çözümleri
Samsung Galaxy S5′i nasıl hızlandırırım? 5 adımda S5 hızlandırma
Samsung Galaxy S5 ile ilgili en yaygın 6 sorun ve çözümleri
Samsung Galaxy S6 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Sorunları ve Çözümleri
Samsung Galaxy Note 3 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri
Samsung Galaxy Note 4 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri
Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Sorun ve Çözümleri
Samsung Galaxy Note 9 ile İlgili En Yaygın 10 Sorun ve Çözümleri
LG G3 ile ilgili en yaygın 5 sorun ve çözümleri
LG G5 ile İlgili En Yaygın 10 Sorun ve Çözümleri
iPhone 6 ve 6 Plus ile ilgili en yaygın problemler ve çözümleri
iPhone 5 ve iPhone 5S ile İlgili En Yaygın Problemler ve Çözümleri