Samsung Galaxy S4 ile İlgili En Yaygın 9 Sorun ve Çözümleri

Bu senenin en oldukça satılan telefonlarından kabul edilen Samsung Galaxy S4’ü satın alan kullanıcılar tarafınca en oldukça bildirilen 9 problemi sizler için inceledik ve en kalıcı çözümleri araştırdık. Her ne kadar yeni tasarlanmış olmasına rağmen Samsung tarafınca çözülemeyen ve bazı şanssız kullanıcılara denk gelen yada bazı kullanıcı hataları sebebiyle sonradan meydana gelen bu hataları ve çözümlerini gelin beraber inceleyelim. Ek olarak sorunların bazılarında geçen “yapınak ayarlarına döndürmelisiniz.” talimatlarının nasıl yapılacağını, yazının en sonunda sizler için anlattık.

AYRICA: En Süratli Telefonlar Açıklandı!

AYRICA: 4 GB RAM’li Akıllı Telefonlar Sıralaması!

1. Galaxy S4 Şarj Problemi ve Çözümü

Her cihazda olduğu şeklinde S4 için de şarj problemi oldukça sık karşılaştığımız problemlerden biri. Bu problem çoğu zaman, yanlış şarj cihazlarından meydana getirilen hatalı şarj etmelerden, cihazın almış olduğu darbeler sebebiyle bataryanın zarar görmesinden doğar. Cihazınız şarj olmuyorsa işte çözüm.

Doğru parçaları kullandığınızdan güvenli olun. Eğer tek parça şarj aleti kullanıyorsanız şarj aletinizi başka cihazlara bağlayarak çalışıp çalışmadığını deneyin. Eğer şarj aletiniz öteki cihazlarda da aynı şekilde şarj ediyor ya da çalışmıyorsa, yeni bir şarj aleti edinin ya da güvence kapsamında yenileyin.

Orijinal şarj aleti kullanmıyorsanız, kullandığınız şarj aleti ile telefonunuzun aynı voltajda değerlere haiz olduğundan güvenli olun. Cihazınızı şarj edecek olan voltaj, kullanım kılavuzunuzda belirtilir. Bu voltaja uygun bir şarj aleti edinin.

Hâlâ şarj olmuyorsa problem cihazınızın şarj girişinden kaynaklanabilir. Bunun için cihazınızı USB kablosu ile bir bilgisayara bağlayın. Eğer telefonunuzu bilgisayarda görüntüleyebiliyorsanız problem şarj aletinizdedir sadece görüntüleyemiyorsanız problem cihazınızdadır. Bunun için cihazınızı servise gönderip şarj girişinin değiştirilmesini talep edin.

2. Galaxy S4 Batarya Problemi ve Çözümü

Son günlerde kullananların oldukça fazla uygulama edinmesi sebebiyle, maalesef bataryalar oldukça fazla dayanamıyor. Ya daha %20’deyken aygıt kapanıyor, ya da batarya oldukça kısa bir süre içinde boşalıyor. Eğer şarjınızın daha uzun süre gitmesini istiyorsanız işte çözüm.

İlk olarak cihazınızda hangi uygulamanın daha oldukça çalıştığını görmeniz gerek. Bunun için; “Ayarlar >> Daha Fazla >> Pil”e gidin. İlk sırada olan uygulamalarınız için yapmanız gerekenler.

Hücre Askıda: Bu demek oluyor ki cihazınızın ekranı kapalıyken bile Wi-Fi ya da mobil veri açıktır ve bunlar bataryanızı bitirir. Kullanmadığınız sürece web bağlantınızı kapatın.
Ekran: Ekran parlaklığınız bataryanızı tüketen ilk uygulamalardan biridir. Mümkün olduğunca ekran parlaklığınızı düşürerek, güç tasarrufu modunu açık bırakın.
Öteki uygulamalar için, uygulamaları kullanmadığınızda kapatmanızı tavsiye ederiz.

Wi-Fi ve mobil verinizi, Bluetooth ve Senkronizasyonu, GPS, NFC ve öteki bağlantı gerektiren özellikleri olabildiğince kapalı tutmaya çalışın.

Tüm bu işlemlerden sonrasında cihazınız hala oldukça süratli şarj tüketiyorsa Juice Defender uygulamasını indirmenizi tavsiye ederiz.

3. Galaxy S4 Isınma Problemi ve Çözümü

Kullandığınız uygulamaların, bataryanızla ilgili güç akışını sağlarken, bazı olayların ters gitmesi sonucu aşırı ısınma problemi gerçekleşir. Ek olarak cihazınızla aynı anda iki işlemi gerçekleştirmeye çalıştığınızda da aynı problem gerçekleşir. İşte çözüm.

Güncelleştirmelerinizi tertipli olarak yapın. Eğer bir uygulamada açık var ise, bu açık en kısa sürede yeni güncelleştirmelerle düzeltilir.

Mümkün olduğunca, cihazınızı şarj aletine takılıyken kullanmamayı deneyin. Şundan dolayı bataryanın doldurulurken aynı anda da boşaltılması, cihazınızın ısınmasına niçin olur.

Aynı anda iki işlemin yapılması da, cihazınızı zorlar. Mesela müzik dinlerken aynı anda oyun oynamanız, cihazınızı ısıtır. Bu işlemleri yapmamaya itina gösterin.

4. Galaxy S4 Beklenmedik Şekilde Kapanma Problemi ve Çözümü

S4 ile ilgili duyduğumuz öteki sorunlardan biri de, cihazın durduk yere kapanması problemi. Bu problem, bataryanızdan ya da öteki fizyolojik problemlerden kaynaklanabilir. Ek olarak bazı yazılımsal problemler da cihazınızın beklenmedik şekilde kapanmasına yol açabilir. İşte çözüm.

Eğer cihazınızın bataryasında şişme ya da pil yatağına oturmama problemi var ise, cihazınıza yeni bir batarya almanızı ya da güvence kapsamında servise göndermenizi tavsiye ederiz.

Eğer SD kart kullanıyorsanız, bazı tekrardan başlatma problemleri, SD kartınızda bulunan hatalı kaynak kodlarından kaynaklanıyor olabilir. Bunun için cihazınızı bir süre SD kart olmadan kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer SD kartı çıkardığınız vakit sorununuz ortadan kalkıyorsa, yeni bir SD kart almanızı tavsiye ederiz.

Darbelere bağlı olarak da, cihazınız kendini tekrardan başlatabilir. Bu, cihazın donanım parçalarının görmüş olduğu zarara bağlı olarak farklılık izah edebilir. Problemi ortadan kaldırmak için cihazınızı, güvence kapsamında onarabilirsiniz.

5. Galaxy S4 Kamera Problemi ve Çözümü

S4 için sık karşılaşılan sorunlardan bir diğeri de, kamera problemi.  Bilhassa fotoğraf çekiminden, video kaydetmeye geçme esnasında yaşanmış olan donma sorunları sebebiyle, “Kamera uygulaması durduruldu.” hatası verebilir ya da kaydı meydana getirilen medyayı algılamayarak silinmesine yol açabilir. İşte çözümümüz.

Eğer cihazınızda kameranızı denetim eden değişik uygulamalar var ise bunlar kameranızın donmasına, kapanmasına ya da tekrardan başlatılmasına niçin olabilir. Eğer cihazınız bu uygulamaları indirmeden ilkin kamera mevzusunda sorun yaşamadıysa, bu uygulamaları kaldırmanızı tavsiye ederiz.

Kameranız ile oldukça fazla medya kaydı yaptıysanız bir süre sonrasında uygulamanın önbelleğinin dolması sebebiyle de kameranız hata verebilir, donma problemleri yaşayabilir ya da tekrardan başlatılabilir. Bunun için “Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi sekmesi >> Kamera” uygulamasına tıkladıktan sonrasında uygulama bilgilerinden kayıt yeri kısmına gelip “Veriyi Sil” butonuna bastığınızda kamera uygulamanız üstüne depolanmış olan önbelleği boşaltarak uygulamanın hızlanmasını sağlar.

Eğer sorununuz hâlâ çözülmediyse, sorun Android sürümünüzden kaynaklanıyor olabilir. Bu yüzden cihazınızı yapınak ayarlarına döndürmenizi tavsiye ederiz.

6. Galaxy S4 Wi-Fi Problemi ve Çözümü

Kullananların en oldukça şikâyet etmiş olduğu Galaxy S4 problemlerinden biri de, Wi-Fi bağlantı problemi. Wi-Fi’nızı açtıktan sonrasında cihazınızın taradığı ağ bağlantıları içinde, bağlanmak istediğiniz ADSL’nin çekim gücü yüksek olsa bile, IP adresi alınıyor dedikten sonrasında bağlantı kopma sorunları yaşanabilir. Ek olarak takipçilerimizden Galaxy S4 Wi-Fi açılmıyor yorumları ile karşılaştık. İşte çözümümüz.

Bu sorun, cihazınızın mobil bağlantı ayarlarından kaynaklı bir sorundan dolayı oluşabilir. Bunun için cihazınızın “Aramalar” kısmına girip, “ *#0011# ” tuşlarına basıp Servis Modu’na geçtikten sonrasında “Menü” tuşuna basıp oluşturulan menüdeki Wi-Fi yazısının üstüne tıklayınız. Ondan sonra Ping Kontrol yazısının üstündeki kapat-aç tuşuna basıp Wi-Fi’yı resetleyin.

Eğer sorununuz hâlâ çözümlenemediyse cihazınızı yapınak ayarlarına döndürebilirsiniz.

7. Galaxy S4 Bluetooth Problemi ve Çözümü

Bazı akıllı telefonlarda olduğu şeklinde Galaxy S4’de de bluetooth problemi oluşmaktadır. Bu problemleri birkaç adımda halledebiliriz. İşte çözüm.

İlk olarak “Ayarlar >> Bluetooth” sekmesine giderek “bluetooth”unuzu açın ve kapatın. Arkasından bağlanamadığınız cihazın üstüne basılı tutarak “Aleti Unut” butonuna tıklayın ve arkasından bluetooth’u açıp yine cihazla eşleştirin.

Eğer bluetooth bağlantınız çalışmıyorsa “Ayarlar >> Uygulama Yöneticisi >> Hepsi sekmesi >> Bluetooth Paylaşımı” uygulamasına girin ve veriyi sil butonuna tıklayın.

Eğer sorununuz hâlâ çözümlenemediyse, cihazınızı yapınak ayarlarına döndürebilirsiniz.

8. Galaxy S4 Sim Kart Problemi ve Çözümü

Akıllı telefonlarda görülmemesi ihtiyaç duyulan sorunlardan birisi de, S4’de karşılaştığımız Sim kart problemidir. Cihazın Sim kartı algılayamaması sonucu oluşan bu sorun, web ve servis bağlantılarınıza ulaşamamanıza niçin oluyor. İşte çözümü…

S4’ünüzü kapatıp, Sim kartınızı çıkartınız. Sim kart yuvasının temiz ve kuru olduğundan güvenli olunuz ve kartınızı tekrardan yerine yerleştiriniz.

Cihazınızı tekrardan başlattıktan sonrasında hâlâ servis bağlantısı alamıyorsanız, başka bir Sim kartı kullanarak cihazınızı yine başlatın ve probleminin cihazınızda olup olmadığını denetim ediniz.

Eğer problem cihazınızdaysa, güvence kapsamında cihazınızın onarılmasını talep edin.

9. Galaxy S4 Donma Problemi ve Çözümü

Fazla uygulama kullanımı ve aylık bakımları yapılmaması sonucu, her cihazda olduğu şeklinde S4’de de donma sorunlarının yaşanması oldukça normaldir. Bu problemler günlük yaşantınızda kullanacağınız birçok uygulamayı, gerçekleştireceğiniz birçok işlemi negatif yönde etkisinde bırakır. Bu sorunları çözmek ise aslına bakarsak oldukça kolay. Her ay, telefonunuza yapacağınız küçük bakımlar sonucunda, S4’nüzü senelerce ilk günkü performansı şeklinde kullanabilirsiniz. İşte çözümümüz.

Kullanmadığınız uygulamalar, telefonunuz için daima bir yüktür. Ondan sonra kullanırım deyip aylarca telefonunuzda barındırdığınız uygulamalar, cihazınızı kullandığınız her saniye arkaplan işlemleri yaparak cihazınızın yavaşlamasına niçin olur. Bu yüzden kullanmadığınız tüm uygulamaları, silmenizi tavsiye ediyoruz.

Çıkış yaptığınız hiçbir uygulamadan, aslına bakarsak çıkmamışsınızdır. Kapattığınız birçok uygulama, siz onlardan çıksanız bile arkaplanda çalışmaya devam eder. Bu yüzden bir uygulamayı kullandıktan sonrasında “Vazife Yöneticisi”nden sonlandırmalısınız (Ana sayfa tuşuna basılı tutularak oluşturulan ekran).

Telefonunuzun anlık yapmış olduğu tüm arkaplan işlemleri, cihazınızın hızını belirleyen RAM’e yansır. Bunun için cihazınızı her kullanışınızdan sonrasında “Ana Sayfa” tuşuna basılı tutup, oluşturulan sayfanın sol alt köşesindeki –pasta dilimi grafiği- Vazife Yönetici’sine girerek etkin uygulamaları sonlandırmanızı arkasından üçüncü sekmede yer edinen RAM kısmına geçerek “Hafızayı Sil” butonuna basmanızı tavsiye ederiz.

Eğer sorununuz hâlâ çözümlenemediyse, cihazınızı yapınak ayarlarına döndürebilirsiniz.

Galaxy S4’e ayarlar bölümünden nasıl reset atılır?
Cihazınızı yapınak ayarlarına döndürmeden ilkin mühim dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayınız.

“Ayarlar”a gidin ve “Hesaplar” sekmesine geçin.

“Yedekleme Seçenekleri”nin altında bulunan “Yedekle ve Sıfırla” butonuna tıklayınız.

“Kişisel Veri” bölümünün altındaki “Yapınak Ayarlarına Sıfırla” seçeneğini seçin ve cihazınızın ayarlarınızı sıfırlamasını bekleyin.

Galaxy S4’e arayüzden nasıl reset atılır?

S4’ünüzü açma/kapama tuşuna basarak kapayınız.

Anasayfa, ses açma ve açma/kapama (power) tuşlarına aynı anda basarak telefonunuzun açılmasını bekleyiniz.

Oluşturulan ekranda ses kapama tuşu ile aşağıya inerek Factory Reset/Wipe Data yazısının üstüne gelin.

Açma/kapama (power) tuşuna basarak Factory Reset yazısına tıklamış olmuş olursunuz.

Yeni oluşturulan menüde göreceğiniz bir sürü “no” yazısını geçerek gene ses kapa tuşu ile “yes” yazısının üstüne gelin.

Tekrardan açma/kapama (power) tuşuna basarak yes yazısına tıklamış olmuş olursunuz.

Arkasından aygıt sizi ilk gördüğünüz sayfaya yönlendirecektir.

Gene ses kapama tuşu ile Reboot System yazısının üstüne gelin ve açma/kapama tuşu ile onaylayın.

Bu işlemden sonrasında cihazınız kısa bir süre içinde tekrardan başlatılacak ve yapınak ayarlarına geri dönmüş olacaktır.

İlginizi çekebilecek yazılar

Samsung Galaxy S5′i nasıl hızlandırırım? 5 adımda S5 hızlandırma

Samsung Galaxy S5 ile ilgili en yaygın 6 sorun ve çözümleri

Samsung Galaxy S6 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Sorunları ve Çözümleri

LG G3 ile ilgili en yaygın 5 sorun ve çözümleri

LG G4 İle İlgili En Yaygın 7 Sorun ve Çözümleri

LG G5 ile İlgili En Yaygın 10 Sorun ve Çözümleri

iPhone 6 ve 6 Plus ile ilgili en yaygın problemler ve çözümleri

iPhone 5 ve iPhone 5S ile İlgili En Yaygın Problemler ve Çözümleri

Samsung Galaxy Note 3 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri

Samsung Galaxy Note 4 ile İlgili En Yaygın 8 Sorun ve Çözümleri

Samsung Galaxy Note 5 ile İlgili En Yaygın 7 Sorun ve Çözümleri

Samsung Galaxy Note 9 ile İlgili En Yaygın 10 Sorun ve Çözümleri

Yorum yapın