Yeni Bir İlişkide Güven Nasıl Geliştirilir?
Yeni bir ilişkinin ilk dönemleri tartışmasız en iyi kısmı olsa da, bazı insanlar için bu en zor olanı da olabilir. Aşık olmak büyülü bir zamandır, ancak henüz birini gerçekten tanımadığınızda, yeni bir ilişkiye girmek bir dizi güvensizliği de beraberinde getirebilir ve güven sorunları genellikle yeni çiftlerin karşılaştığı ilk engeldir.
İlişkilerde Güvenin Önemi
Partnerinizin sizi aldatacağından korktunuz veya ilişkinizin biteceğinden mi endişelendiniz? Daha önce aldatıldıysanız veya herhangi bir nedenle güveniniz kırıldıysa, kendinizi savunmasız ve güvensiz hissetmenize neden olabilir. Ancak yeni bir romantizm konusunda gergin hissetmek normal olsa da, ilişkinizin başarılı olması için güven geliştirmek çok önemlidir.
Güven olmadan gerçek bir yakınlık veya bağlılık olamaz.
Neden İnsanlar Güven ile Mücadele Ediyor?
Popüler görüşün aksine, yeni bir partnere güvenme yeteneğinizi etkileyebilecek olan sadece önceki ilişki sorunları değildir. Geçmişte aldatılmak şüphesiz sizi savunmasız bırakacak olsa da, erken çocukluk deneyimleri de size yakın olanları nasıl gördüğünüzde önemli bir rol oynayabilir.
Zor aile koşullarında büyüyen insanlar genellikle başkalarına güvenmekte zorlanır. Erken çocukluk döneminde, başkalarından, özellikle de bize yakın olanlardan ne bekleyebileceğimizi öğreniriz.
Ebeveynleri hangi nedenle olursa olsun güvenilmez olan insanlar başkalarına güvenmeyi çok zor buluyor, çünkü beyinleri etkin bir şekilde hayal kırıklığına uğramayı beklemek için donanmış durumda.
Çocuklukta güven, genellikle bir ebeveynin terk edilmesi, taciz edilmesi veya eleştirilmesi yoluyla kırıldığında, insanlar romantik ilişkilerde başkalarına derin bir güvensizlik yaşarlar. Bu aynı zamanda yetişkinlikte bir hayal kırıklığı veya ihanet yaşadığımızda da geçerlidir.
Zamanla Güven Gelişir mi?
İyi haber şu ki, yeni ilişkinize ne tür artık güven sorunları getirirseniz getirin, herkes değişebilir. Neyse ki, beynimiz hayatımız boyunca değişebilir ve yeni alışkanlıklar öğrenilebilir.
Geçmişte, kişisel bir ilişki bağlamında hayal kırıklığına uğramış olanlar, bir daha kimseye güvenmek için mücadele edecek kadar çok zarar görmüş olabilirler. Onlar da yeni bir ilişki bağlamında güvenmeyi öğrenebilirler.
Neden Güvenmeyi Öğrenmelisiniz!
İlişkiniz başarılı olacaksa güven geliştirmeyi öğrenmek çok önemlidir, çünkü şüphe tohumları ekmeniz partneriniz üzerinde ters etkiye sahip olabilir. Bir yandan, kendilerini size kanıtlayana kadar bir yabancıya karşı dikkatli olmak mantıklıdır. Ama kendinizi onların yerine koyarsanız, harika bir insanla tanışırsanız ve anında sadakatsizliğinizden şüphelenirlerse ve size şüpheli davrandılarsa, dürüstlüğünüzün gerçekten sevdiğiniz biri tarafından sorgulanması da aşırı üzücü olabilir.
Her iki durumda da bakarsınız, yeni başlayan bir ilişkide güven tesis etmek ve temeller inşa etmek zor olabilir, asılsız suçlamaları ateşlemek romantizmi gerçekten köreltecektir.
Herhangi bir kırılmış güven geçmişi, bu yinelemenin bir modelini oluşturabilir. Bunun nedeni, genellikle beklediğimizi elde etmemizdir. Ayrıca, yeni birine güvenmeyi reddetmek çoğu zaman onlara bu kimliği yerine getirebileceklerini hissettirir, çünkü ne yaparlarsa yapsınlar yeterli değildir.
Daha önce, belki de çocukluktaki ebeveynlerimiz veya bakıcılarımız tarafından veya yakın bir ilişkide olan bir partnerimiz tarafından incitildiğimizde, bu deneyimle ilişkili olumsuz duyguları sıklıkla özümser ve onları yeni ilişkimize katlanmaya sevk ederiz.
Bir İlişkide Güven Nasıl Geliştirilir?
İlişkiniz geliştikçe, zamanla birbirinizi daha yakından tanıyıp daha samimi ve güven verici olmanız normaldir. Ancak birkaç ay sonra, hala güvensiz hissettiğinizi fark ederseniz (sebepsiz olarak), güven sorunlarınızı çözmek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.
Nasıl güvenileceğini öğrenmek, herhangi bir yeni beceriyi öğrenmek gibidir. Pratik yapmak mükemmelleştirir. Örneğin, bugün partnerinizden hiç haber alamadığınızda panik yapma eğilimindeyseniz, farkındalık meditasyonu veya sizi o anda tutan diğer teknikleri kullanmayı deneyin.
Yavaş yavaş, size sözlerini tuttuklarını ve ilişkide ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını gösterdikçe, olumsuz duygularınızdan kurtulmanın daha kolay olduğunu göreceksiniz.
İletişim Anahtardır
Yeni partnerinize karşı güvensiz hissettiğinizi kabul etmek, yapmak isteyeceğiniz son şey olabilir, ancak duygularınızı açar ve nasıl hissettiğinizle ilgili gerçeği söylerseniz, onlarla birlikte çalışabilir ve daha güçlü bir bağ kurabilirsiniz. sonuç.
Güvenle ilgili sorunlarınız varsa, bu konuda açık olmanız önemlidir. “Eski sevgilimin bana aylardır yalan söylediğini öğrendiğimde gerçekten çok zorlandım ve hala bazen değer verdiğim insanlara güvenmekte zorlanıyorum” gibi bir şey söyleyebilirsiniz. Duygularınız hakkında net olmak, onlara karşı hareket etme yetkisi vermez, ancak duygularınızı keşfetmeye ve nereden geldiklerini anlamaya açık olduğunuzu gösterir.
İhtiyaçlarınız ve sınırlarınız konusunda net olun. Açık ve dürüst iletişim oluşturun. Duygularınızı paylaşın, ancak onlara sahip olun, geçmişiniz için onları suçlamayın. Açıkça korkular ve beklentiler hakkında konuşun. Çoğunlukla bir ilişki için kurallar olarak kabul edilenler size özeldir!
Kendini Sevmeyi Öğrenmek
Kendini sevemiyorsan, başka birini nasıl seveceksin? Kendinizi sevmeyi ve ilişki dışında kendi ilgi alanlarınızı ve kimliğinizi geliştirmeyi öğrenmek size iyi bir yer sağlayacaktır.
Kendini sevme, özgüven çalışması ve manevi bir uygulama inşa etmek, daha kendine yeten bir içsel durum geliştirmene yardım edebilir, böylece tekrar güvenmeyi öğrenebilirsin.

